Juurvilja-läätsesupp (Fitlap, vegetarian)

Talv võtab veel mis võtta annab kuid üks mõnus tummine juurviljasupp aitab selle niiske ja halli päeva üle elada.

Selles supis on kasutatud kaalikat, porgandit, kartulit ja läätsi, mis on kõik väga tervislikud ja toitainerikkad. Kaalikas sisaldab palju kiudaineid ning C-vitamiini kuid selles on vähe kaloreid. Porgand on hea vitamiinide A ja C allikas ning aitab hoida head nägemist. Kartulis on palju kaaliumi ja C-vitamiini ning häid süsivesikuid. Läätsed on rikkalikud kiudainete ja valkude poolest ja sisaldavad rauda ning B-vitamiine. See kõik muudab supi mitte ainult maitsvaks, vaid ka väga tervislikuks valikuks.

Retsept (ühele inimesele)

35 grammi punaseid läätsesid

200 grammi kaalikat

120 grammi porgandit

100 grammi kartulit

15 grammi taluvõid

20 grammi hapukoort

1 supilusikatäis sidrunimahla

sibulat, küüslauku

Soola, pipart, loorberi, puljongikuubik

basiilik, oregano või itaalia ürdisegu (valikulised)

Valmistamine

Koori juurviljad ning tükelda need kuubikuteks. Haki sibul ja küüslauk. Prae kaalikas ja porgand koos sibula ning küüslauguga võis, kuni need on kergelt pruunistunud. Võid seda teha ka supipoti põhjas. Vala köögiviljad potti (kui praadisid neid pannil) ning lisa vesi või puljong, loorber ja pipar. Keeda kuni kaalikas on natuke pehmemaks muutunud. Siis lisa supile kartul ja läätsed. Maitsesta ürdiseguga. Keeda kuni supp on peaaegu valmis. Lisa sidrunimahl ning maitsesta vajadusel soolaga. Lase supil veel paar minutit keeda. Serveeri hapukoorega.

1 portsjon 478 kalorit

Head isu!

Kui soovid teada millised on just sinule sobivad toidukogused, siis liitu Fitlapi toitumiskavaga: https://fitlap.ee/amember/aff/go/maarika_hiieme

PS. Kes soovib kiiresti teada saada kui mõni uus retsept on blogisse kirja saanud, siis klikkige “like” või “jälgi” Facebookis Retseptimaagi leheküljel: https://www.facebook.com/profile.php?id=100086513665442

PS! Kui kellelgi tekib küsimusi, siis kirjutage mulle julgelt kas Facebooki Retseptimaagi lehekülje sõnumitesse või siia kommentaariumisse. Vastan nii kiiresti kui võimalik 😊

2 comments

  1. Väga mitmekülgsed ja tervislikud retseptid lihtsal moel. Sain inspiratsiooni Teie blogist. Olen ise ka päris suur kokkaja, aga pole olnud mahti retsepte üles kirjutada, peaksin seda tegema hakkama. Edu Teile ja uusi ideid!!!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s