Minestra maritata ehk itaalia “abielus supp” (Fitlap)

Iidne Napoli supp nimega minestra maritata, mis tõlkes tähendab “abielus supp”. Loomulikult on sellest supist mitmeid piirkondlikke variatsioone ning kodukokkadel on vabadus kohandada retsepti vastavalt sellele, mis neil käepärast on. Mõned versioonid võivad sisaldada rohkem köögivilju. Mõned lisavad supile juustu, tomatit või pancettat.

Retsept ( ühele inimesele)

55 grammi pastat

160 grammi broilerihakkliha (1,6% rasva)

185 grammi porgandit

50 grammi varssellerit

50 grammi spinatit

10 grammi parmesani juustu

5 grammi taluvõid

Sibulat, küüslauku, maitserohelist

Soola, pipart, puljongikuubik, itaalia maitseainesegu (valikuline)

Valmistamine

Tükelda köögiviljad ning valmista ette frikadellisegu. Frikadellsegusse läheb hakkliha, sool, pipar ja parmesani juust. Soovi korral võid lisada ka küüslauku või küüslaugugraanuleid. Prae pannil (või supipoti põhjas) taluvõis sibul, küüslauk, porgand ja varsseller. Vala praetud köögiviljad potti ning lisa puljong (kui praadisid poti põhjas, siis vala lihtsalt puljong peale). Seni kuni supp keeb veereta hakklihasegust frikadellid. Keeda kuni porgand on enam vähem pehme. Lisa supi sisse spinat, pasta ning frikadellid. Keeda kuni kõik on valmis ja haki siis supi sisse maitseroheline. Serveeri.

1 portsjon 504 kalorit

🔔 Hoiatus Fitlapi kasutajatele!

Tegemist on suure portsjoniga nii et soovitan soojalt võtta suppi pool portsjonit ja sinna kõrvale poole portsjoni väärtuses leiba või midagi magusat.

Kui soovid teada millised on just sinule sobivad toidukogused, siis liitu Fitlapi toitumiskavaga: https://fitlap.ee/amember/aff/go/maarika_hiieme

PS. Kes soovib kiiresti teada saada kui mõni uus retsept on blogisse kirja saanud, siis klikkige “like” või “jälgi” Facebookis Retseptimaagi leheküljel: https://www.facebook.com/profile.php?id=100086513665442

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s