Jogurtikook apelsinimarmelaadiga (Fitlap, vegetarian)

See õrn ja tsitruseline jogurtikook maitseb kindlasti kogu perele.

Retsept (viiele inimesele)

Põhi

125 grammi kaerajahu

25 grammi täistera kiirkaerahelbeid

30 grammi mandlilaaste

50 grammi kookospalmisuhkrut

75 grammi võid

näpuotsatäis soola, vaniljet

Täidis

400 grammi skyri

4 muna

100 grammi mett

poole sidruni mahl, riivitud sidrunikoor

näpuotsatäis soola, vaniljet

Kate

330 grammi Good Good apelsinimarmelaadi

Valmistamine

Eelsoojenda ahi 170C-ni. Sega kausis jahu, kookospalmisuhkur, mandlid, kaerahelbed, vanilje ja sool. Sulata pannil või. Lisa jahusegu ja küpseta mõõdukal kuumusel pidevalt segades paar minutit. Vala segu 20-22 sentimeetrise läbimõõduga lahtikäiva koogivormi. Lase sellel veidi jahtuda ning suru siis ühtlaselt koogivormi põhjale laiali. Aseta põhi täidise valmistamise ajaks jahedasse kohta ootama.

Nüüd vahusta kausis jogurt munade, mee, sidrunimahla, riivitud sidrunikoore, soola ja vaniljega ühtlaseks. Vala täidis jahtunud põhjale ning küpseta 40-50 minutit, kuni täidis on tahenenud, kuid jääb keskelt veel kergelt värisema. Lase sellel 5 minutit toatemperatuuril seista. Vala kergelt soojendatud apelsinimarmelaad koogi peale ja määri õrnalt ühtlase kihina laiali. Hoia kooki külmkapis, kuni see on täielikult jahtunud. Enne serveerimist kaunista soovi korral (mina kasutasin külmkuivatatud vaarikat).

1 portsjon 480 kalorit

Mõnusat küpsetamist!

PS. Kes soovib kiiresti teada saada kui mõni uus retsept on blogisse kirja saanud, siis klikkige “like” või “jälgi” Facebookis Retseptimaagi leheküljel: https://www.facebook.com/profile.php?id=100086513665442

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s