Kuldkollane kartuli-kaalikavorm (Fitlap, vegetarian)

Nüüd kui õues läheb järjest pimedamaks ja hallimaks võiks vähemalt meie toit olla värvikas ja tuju tõstev. See päikesekollane vormiroog seda kindlasti ongi. Ja kõik teie, kellel on kaalika vastu tõrge, proovige ja mine tea ehk hakkab see kasulikest omadustest pakatav juurikas veel meeldimagi 😉.

Retsept (neljale inimesele)

1135 grammi kartulit

800 grammi kaalikat

130 grammi hapukoort (20% rasva)

65 grammi taluvõid

10 grammi mett

Soola, pipart

maitserohelist

Valmistamine

Koori ja tükelda kartulid. Keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks ja tambi pudruks. Sega pudru hulka 50 grammi võid, hapukoor ja hakitud petersell. Vajadusel maitsesta veel soolaga.

Koori kaalikad ja lõika neljaks (kui on väike kaalikas, siis piisab kui see pooleks lõigata) ja siis õhukesteks viiludeks. Keeda kaalikaviile soolaga maitsestatud vees kuni need on peaaegu pehmed. Vala sõelale ja nõruta.

Sulata ülejäänud või ja sega see mee ning pipraga (soovi korral võid lisada ka näiteks tüümiani või nelki).

Võta ahjuvorm (minul oli klaasist vorm 20×30) ja vajuta kartulipuder vormi põhja. Aseta kaalikaviilud kartulipudru sisse püsti ja pintselda need võiga. Küpseta 200-kraadises ahjus kuni kaalikad on pehmed ja kuldpruunid. Kui vorm on valmis puista peale hakitud maitseroheline (petersell, roheline sibul). Serveeri marineeritud kurgi või toorsalatiga.

1 portsjon 482 kalorit

Näpunäited

🥔 Kui sulle meeldib sibul ja küüslauk, siis võid need pudrule lisada. Jäta natuke pudru sisse mõeldud võist alles ning prae selles sibul ning küüslauk ja sega need pudrusse.

Head isu!

PS. Kes soovib kiiresti teada saada kui mõni uus retsept on blogisse kirja saanud, siis klikkige “like” või “jälgi” Facebookis Retseptimaagi leheküljel: https://www.facebook.com/profile.php?id=100086513665442

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s