Läätse-kõrvitsasupp (Fitlap, vegan)

Elagu lihtsad ja tervislikud supid! See punaste läätsede ja kõrvitsaga värvikas supp päästab päeva – vaja on väga vähe koostisosi, maitseb hästi ning valmib kiirelt. Peale selle on veel ülitervislik ja vegansõbralik.

Retsept (ühele inimesele)

55 grammi punaseid läätsesid

150 grammi kõrvitsat

240 grammi purustatud tomateid

10 grammi õli

60 grammi kookosjooki (7%-9%)

5 grammi kookospalmisuhkrut

sibul, roheline sibul, küüslauk, pipar, tšilli

puljongikuubik

Valmistamine

Enne supi keetmist tükelda kõik köögiviljad ja valmistage ette kõrvits (koori see ja tükelda kuubikuteks). Kui kõik on tükeldatud, pane sibul ja küüslauk supipotti ning prae kuni sibul on muutunud klaasjaks. Siis lisa tšillipulber ja pipar. Kuumuta veel veidi. Nüüd pane potti ka kõrvits, prae seda mõni minut koos sibula, küüslaugu ja maitseainetega. Vala peale puljong ning lisa ka läätsed. Keeda kuni kõrvits on enam vähem pehme. Siis lisa supile purustatud tomat ja kookospalmisuhkur. Keeda kuni kõrvits ja läätsed on pehmed. Kõige lõpuks lisa supile kookospiim ning vajadusel maitsesta soolaga. Lase supil korra keema tõusta. Serveeri maitserohelisega.

1 portsjon 482 kalorit

Head isu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s