Rootsi kartuli-forellisupp (Fitlap)

Rootsi kartuli-forellisupp

Buddha on öelnud, et kuus parimat arsti on päike, vesi, õhk, puhkus, treening ning õige toitumine. Raske sellega mitte nõustuda eks ole. Kui esimese neljaga on vähemalt suvel lihtne, siis viimased kaks kipuvad tihtipeale pisut unarusse jääma.

Ühel kaunil ja kuumal suvepäeval rõdutrepist korduvalt üles ja alla ronides andis minu parem põlv endast terava valuga märku. Hingeldama võttis ka. Ei jäänud muud üle kui peeglist süüdlasele otsa vaadata ja järeldused teha. Viimane aeg need Buddha loetletud arstid enda heaks tööle panna.

Retsept

Rootsi kartuli-forellisupp (1 portsjon)

250 grammi kartulit

75 grammi forellifileed

25 grammi porgandit

1 keskmine tomat

50 grammi spinatit

5 grammi taluvõid

40 grammi hapukoort (20%)

sibul, porrulauk, till, roheline sibul

sool, must pipar, puljongikuubik, loorber

vesi

Valmistamine

Valmista ette kõik köögiviljad. Puhasta, haki ja tükelda. Forellifileel eemalda luud ning nahk (seda on lihtsam teha kui paned filee paariks minutiks keema). Prae sibulat, porrut ja porgandit pannil võis mõni minut. Pane potti vesi ja puljongikuubik ning lisa sinna praetud köögiviljad. Lase keema tõusta ning lisa kartul. Kui kartul ja porgand on peaaegu pehmeks keenud lisa supile spinat ja tomat. Vahetult enne supi valmimist pane potti ka tükeldatud forellifilee. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga. Lõpuks lisa ka till ning roheline sibul. Serveeri hapukoorega. Kellele meeldib hoopis koorene kalasupp võib asendada hapukoore näiteks kohvikoorega (lisada supile keetmise lõpus).

1 portsjon 482 kalorit

Head isu!

Mina nautimas rõdul päikest ja tuult. Vahepeal sai ujumas ka käidud.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s