Koorene kartuli-tillisupp (Fitlap, vegetarian)

Kreemjas kartuli-tillisupp (zupa koperkowa) on traditsiooniline Poola supp, mis sobib suurepäraselt kevadeks. See kartulisupp, mis on valmistatud rohke värske tilliga väärib kindlasti proovimist. Nagu ikka rahvusköökides on ka Poolas zupa koperkowaśt erinevaid versioone, millest mõned on valmistatud kartuliga ning teised riisiga (või mõnikord isegi pastaga). Mina tegin sellest omakorda eesti variandi lisades supile juurde värsket kapsast. Ja kui nüüd keegi pelgab, et see supp maitseb nagu kurikuulus piima-köögiviljasupp (mida mina isiklikult armastan), siis pole vaja karta. Ühesõnaga soovitan kindlasti üks supp kokku keeta kuna see on kiire, lihtne ning sisaldab minimaalselt koostisosi.

Retsept (1 portsjon)

275 grammi kartulit

100 grammi porgandit

100 grammi värsket kapsast

65 grammi kohvikoort

10 grammi taluvõid

200-300 ml vett (sõltub kui tummist suppi keegi soovib)

puljongikuubik (mina kasutasin MAGGI BIO ürdipuljongit)

rohelist sibulat, tilli

soola, pipart

Valmistamine

Puhasta ja tükelda kartul, porgand ning kapsas. Haki roheline sibul ja till. Paksupõhjalises potis prae taluvõis roheline sibul, kapsas ja porgand (umbes viis minutit). Lisa vesi, kartul ning puljongikuubik. Keeda kuni köögiviljad on pehmed. Siis tempereeri kohvikoor kuuma puljongiga (keevasse puljongisse valatud külm koor võib tükki tõmmata) ja lisa see supile. Samuti sega supi sisse hakitud till. Lase supp korraks keema tõusta. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga. Serveeri ja naudi!

1 portsjon 425 kalorit

Väiksema apetiidiga persoonil jätkub sellest ühekordsest kogusest ilmselt ka sõbraga jagamiseks. 😋

Koostisosad pildis

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s