Asuu (Fitlap)

Asuust (azuu originaalis) on ilmselt kuulnud kõik kes nõukaajal sööklas söömas käisid. Kindlasti kuulus see ka paljudes kodudes menüüsse. Tatari köögist pärit asuu on hapukurgi ja praetud kartulitega veiselihahautis, ent seda võib teha ka sealihaga kui usk lubab. Mina tegin sealihaga, sest nii maitseb mulle rohkem. Kartuleid ka praadima ei hakanud. Välja tuli mõnus tummine nostalgiahõnguline toit mis ideaalselt sobib praegusesse jahedasse ja pimedasse aega.

Retsept (kogus ühele)

(1 portsjon 416 kalorit)

185 grammi sea sisefileed

200 grammi kartulit

3 grammi võid

60 grammi porgandit

65 grammi marineeritud kurki (mina kasutasin Salvesti “Maitselt mahe” kurki kuna see läheb vabavara alla)

20 grammi tomatipastat

sibul, küüslauk, petersell

sool, pipar

Valmistamine

Koori ja tükelda porgand, sibul ja küüslauk. Lõika liha peenikesteks kangideks ja pruunista võis. Lisa tomatipüree, porgand, hakitud sibul ja küüslauk. Kuumuta läbi ja vala peale vesi, mida peab olema nii palju, et liha oleks kaetud. Maitsesta soola ja pipraga. Hauta kuni liha on pehme. Väga hea on seda teha paksupõhjalises potis. Kui liha ja porgand on enam-vähem pehmed lisa potti kangideks tükeldatud kartul. Lõpuks lisa tükeldatud marineeritud kurk ja petersell ning lase veel 5 minutit vaiksel tulel podiseda. Serveeri.

Koostisosad pildis

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s