Kooreklops sealihaga (Fitlap)

Kooreklops

Aeg ajalt tekib suur isu nostalgiahõnguliste toitude järele.Kooreklops oli minu üks esimesi katsetusi köögis 13-14 aastasena.Retsepti leidsin tol ammusel ajal Salme Masso “Lihatoidud” raamatust. Ja otse loomulikult oli mul vaja see nüüd Fitlapi sõbralikuks tuunida.

Retsept

1x kogus 464 kalorit

215 grammi kartulit

55 grammi hapukoort

100 grammi seasisefileed

6 grammi võid

10 grammi täisteraspeltajahu

Roheline sibul

Sool,pipar

Valmistamine

Keeda kartul.

Lõika liha ristikiudu viiludeks.Maitsesta lihaviilud soola ja pipraga.Kuumuta või pannil ja pruunista lihaviilud mõlemalt poolt.Lisa pannile vesi.Hauta, kuni liha on täiesti pehme.Kui liha on pehme valmista kaste. Mugavam on seda teha, kui liha korraks pannilt ära tõsta.Lisa pannile jahu ja hapukoor, kuumuta läbi. Lõpuks tõsta lihaviilud tagasi kastmesse keeda mõni minut ja maitsesta vajadusel soola ja pipraga. Serveeri keedukartuli ja toorsalati või marineeritud/hapendatud kurgiga.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s