Maasikarull toorjuustukreemiga (Fitlap)

Nagu üsna tihti saan oma küpsetiste jaoks inspiratsiooni Fitlapi toetusgrupist.Eelmisel nädalal juhtus seal mulle ette mitmeid rullbiskviidi teemalisi postitusi.Enamuses kurdeti probleemi üle,et kavas olevas retseptis on täidist liiga palju.No ja siis muidugi see minu enda vastumeelsus suhkruasendaja suhtes.Ega siis muud midagi kui tuleb jälle oma retsept teha.

Retsept (4 portsjonit)

(1 portsjon on 470 kalorit)

Biskviit:

4 muna

80 grammi täisteraspeltajahu

61 grammi kookospalmisuhkrut

näpuotsatäis soola

1 supilusikatäis vett

Täidis:

160 grammi toorjuustu (21,5-24% rasva)

80 grammi vahukoort

160 grammi banaani

59 grammi mett

195 grammi maasikaid

vaniljet

Valmistamine:


Parima tulemuse jaoks tee vähemalt 4x kogus.

Eelsoojenda ahi 200C.

Valmista biskviit.Vahusta munavalge suhkruga kõvaks vahuks.Lisa juurde veega segatud munakollane (natuke vett biskviiditaignas teeb selle elastsemaks).Vahusta veel veidi.Sõelu munasegusse jahu ning sega kergelt läbi.Vala biskviiditaigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (4 muna jaoks on hea 30×40 plaat).Küpseta kuna see on ilus kuldpruun.(umbes 10-12 minutit).

Võta biskviit ahjust välja ning aseta kohe pealispind allpool lauale küpsetuspaberile.Eemalda ettevaatlikult põhjalt küpsetamise küpsetuspaber ning keera biskviit koos laual olnud paberiga soojalt rulli.See aitab vältida pärast koos täidisega rullimisel pragunemist.Lase jahtuda.

Seni kuni rull jahtub valmista täidis.Vahusta vahukoor meega.Sega juurde toorjuust.Püreesta banaan ning lisa segule.Maitsesta vaniljega.Tükelda maasikad (soovi korral jäta paar marja kaunistuseks).

Kui biskviit on korralikult maha jahtunud keera see paberist lahti ning määri vahukoore-toorjuustu segu sinna peale.Segule puista tükeldatud maasikad.Keera biskviit koos täidisega ettevaatlikult rulli.

Serveerida võib kohe kuid veel parema rulli saab kui lasta sellel järgmise päevani jahedas seista.

Maasikarull toorjuustukreemiga (Fitlap)

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s